MALZEMELER:
Unu ve sütü hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvam olmalı. Bu nedenle unu bu kıvamı elde edecek şekilde ilave etmelisiniz .Bir yandan da tavanızı ocakta iyice ısıtın ve tavayı azcık yağlayın(1 çay kaşığı kadar yağ yeterli olacaktır.) Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.Pişirdiğiniz krepleri yuvarlak derince bir servis tabağına alın her bir kata ceviz serpin.Yapmış olduğunuz şerbet ılıyınca krebin üzerine dökün .Hem pratik hem lezzetli hemde hafif, umarım beğenirsiniz
- 2 Yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yaklaşık 1 su bardağı kadar un
- Tereyağı
- Ceviz içi
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Unu ve sütü hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvam olmalı. Bu nedenle unu bu kıvamı elde edecek şekilde ilave etmelisiniz .Bir yandan da tavanızı ocakta iyice ısıtın ve tavayı azcık yağlayın(1 çay kaşığı kadar yağ yeterli olacaktır.) Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.Pişirdiğiniz krepleri yuvarlak derince bir servis tabağına alın her bir kata ceviz serpin.Yapmış olduğunuz şerbet ılıyınca krebin üzerine dökün .Hem pratik hem lezzetli hemde hafif, umarım beğenirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder