POPÜLER YAYINLAR

Sayfalar

SEVGİ TATLISI

GÖNÜLÜ DUYGU TASINA ATIP GÜLER YÜZ İLE KARIŞTIR. AĞZINDA YUMUŞATTIĞIN TATLI DİLİ ÜZERİNE İLAVE EDERKEN, SEVGİ VE SAYGIYI İNCE İNCE EKELE.HÜRMET,İYİ NİYET VE HOŞGÖRÜDEN MEYDANA GELEN ŞURUBU DA BUNA KAT. SAMİMİYET ÖLÇÜSÜNDE PARÇALARA BÖLEREK DÜRÜSTÇE HAYATA DİZ VE YÜREĞİNDE PİŞMESİNİ BEKLE.

YÜREĞİNDE PİŞİRDİĞİN BU SEVGİ TATLISINI KARNIN ACIKINCA DEĞİL, RUHUN ACIKINCA YE Kİ MUTLULUK SENİN OLSUN...



Powered By Blogger
GUBİŞ MUTFAKTA.... Blogger tarafından desteklenmektedir.

İZLEYİCİLERİM

Ne Aramıştın?

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Archivo del Blog

18 Aralık 2011 Pazar

BAL KABAĞI TATLISI

MALZEMELER:

- 1 kg bal kabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- Üzeri için fıstık,ceviz..vs.

YAPILIŞI:

    Kabukları soyulmuş olan kabakları 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve bir tencereye dizin.Kabaklar üst üste gelmezse daha iyi olacaktır.Daha sonra toz şekerin hepsini kabakların üzerine gezdirin. Eğer kabaklar üst üste geldiyse her kata eşit miktarda şekeri sermeye çalışın (Dediğim bu işlemi 1 gece önceden yaparsanız kabaklar suyunu salacak ve daha lezzetli olacaktır.) ve üzerine yarım su bardağı suyuda ilave edip ocağa alın kaynamaya başlayınca küçük gözde altı kısık bir şekilde pişmeye bırakın.Kabaklar da suyunu salacaktır. Kabakları arada çevirirseniz eşit oranda pişmesini sağlayın. Kabaklar yaklayık olarak yarım saat sonra yumuşayacaktır tabi kabağa görede değişebiliyor. Püf noktası ise kabaklar suyunu çekmeye başlamalı ve şerbetli bir kıvam almalı. Dedi kıvamı elde ettiyseniz altını kapatabilirsiz. Pişen kabakları bir servis tabağına alın ve üzerlerine fıstık serpin. Bu arada tahinlede tatı ayet güzel oluyor. Demenizi tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©