POPÜLER YAYINLAR

Sayfalar

SEVGİ TATLISI

GÖNÜLÜ DUYGU TASINA ATIP GÜLER YÜZ İLE KARIŞTIR. AĞZINDA YUMUŞATTIĞIN TATLI DİLİ ÜZERİNE İLAVE EDERKEN, SEVGİ VE SAYGIYI İNCE İNCE EKELE.HÜRMET,İYİ NİYET VE HOŞGÖRÜDEN MEYDANA GELEN ŞURUBU DA BUNA KAT. SAMİMİYET ÖLÇÜSÜNDE PARÇALARA BÖLEREK DÜRÜSTÇE HAYATA DİZ VE YÜREĞİNDE PİŞMESİNİ BEKLE.

YÜREĞİNDE PİŞİRDİĞİN BU SEVGİ TATLISINI KARNIN ACIKINCA DEĞİL, RUHUN ACIKINCA YE Kİ MUTLULUK SENİN OLSUN...



Powered By Blogger
GUBİŞ MUTFAKTA.... Blogger tarafından desteklenmektedir.

İZLEYİCİLERİM

Ne Aramıştın?

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Archivo del Blog

17 Aralık 2011 Cumartesi

FIRINDA KARNABAHAR




MALZEMELER:

-Orta boy karnabahar
-300-350 gr az yağlı kıyma
- 1adet orta büyüklükte kuru sağan
-5 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-Sıvı yağ
-Yarım limon suyu
-Tuz,karabiber,kırmızı biber

    YAPILIŞI:
 
   Öncelikle karnabaharı haşlıyoruz.Haşladığınız karnabaharların suyunu süzüp doğruyoruz.Karnabaharları borcama alıyoruz.Diğer taraftan soğanı doğrayıp bir tavaya alıp kavuruyoruz üzerine salça ve kıymayı koyarak kavurmaya devam ediyoruz.Son olarak tuzunu karabiberini ve kırmızı biberini katıyoruz.Hazırlamış oldumuz kıymayı borcamda duran karnabara ilave edip önce iyice karıştırıyoruz ve bir kaşık yardımıyla bastırarak düz bir şekil almasını sağlıyoruz.Bir kaba 5 yumurtayı kırıp üzerine yarım limon suyu , karabiber biraz tuz ilave edip iyice çırpıyoruz. Çırpmış olduğumuz yumurtaları kıymayla karıştırdığımız karnabaharın üzerine eşit oranda döküyoruz.Bir çatal yardımıyla yunurtaların aralarada sızmasını sağlarsak yumurtalar sadece üstte kalmayıp aralara sızacak daha güzel pişecektir. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilimleyerek servis yapın.

  Bu tarifi çok beğeneceğinizden eminim. Adeta börek gibi oluyor. Şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık ,bazen bende yapıyorum.Çok lezzetli oluyor.bu sayede eşim karnabahar yemeye başladı hatta :)

Adsız dedi ki...

Evet yiyipte beğenmeyen yok.Karnabahar sevmeyenlere özellikle tavsiye ediyorum.

Yorum Gönder

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©