MALZEMELER:
-Orta boy karnabahar
-300-350 gr az yağlı kıyma
- 1adet orta büyüklükte kuru sağan
-5 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-Sıvı yağ
-Yarım limon suyu
-Tuz,karabiber,kırmızı biber
YAPILIŞI:
Öncelikle karnabaharı haşlıyoruz.Haşladığınız karnabaharların suyunu süzüp doğruyoruz.Karnabaharları borcama alıyoruz.Diğer taraftan soğanı doğrayıp bir tavaya alıp kavuruyoruz üzerine salça ve kıymayı koyarak kavurmaya devam ediyoruz.Son olarak tuzunu karabiberini ve kırmızı biberini katıyoruz.Hazırlamış oldumuz kıymayı borcamda duran karnabara ilave edip önce iyice karıştırıyoruz ve bir kaşık yardımıyla bastırarak düz bir şekil almasını sağlıyoruz.Bir kaba 5 yumurtayı kırıp üzerine yarım limon suyu , karabiber biraz tuz ilave edip iyice çırpıyoruz. Çırpmış olduğumuz yumurtaları kıymayla karıştırdığımız karnabaharın üzerine eşit oranda döküyoruz.Bir çatal yardımıyla yunurtaların aralarada sızmasını sağlarsak yumurtalar sadece üstte kalmayıp aralara sızacak daha güzel pişecektir. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilimleyerek servis yapın.
2 yorum:
Ellerine sağlık ,bazen bende yapıyorum.Çok lezzetli oluyor.bu sayede eşim karnabahar yemeye başladı hatta :)
Evet yiyipte beğenmeyen yok.Karnabahar sevmeyenlere özellikle tavsiye ediyorum.
Yorum Gönder